Teknik

Da jeg sejler en del alene, er der nogle løsninger som erfaringsmæssigt er et “must” på en sejlbåd. En af de ting er et rulleforsejl. Det fik jeg monteret i efteråret 2003. Samtidigt fik jeg også syet en Genua om, så den kunne bruges på rullesystemet. Dette arbejde blev gjort af sejlloftet Zupsails til ug. Det var en fornøjelse at handle med Jesper & Co. Jeg fik desværre ikke prøvet rullesystemet det år, men har haft stor glæde af det i år 2004.

En anden god ting, er en selvstyrer. Den giver dig frihed til at trimme og justere dine sejl, så du næsten hele tiden sejler optimalt. Den er dog ikke meget værd når der er rigeligt med vind og sø. Så kommer teknikken til kort over for den menneskelige føling med skibet.

En 3. ting er at føre alle fald tilbage til cockpittet. Dette blev gjort i 2004 med tegninger og fiduser fra VEGA-klubben, og hvor er det en god ting. Så er man helt fri for, at skulle på dæk i dårligt vejr, for at sætte eller bjærge sejl. Jeg fik en smed i området til at fremstille bøjlen til masten, i rustfri stål. Jeg monterede selv det hele, og det var egentlig ikke så svært. Se billederne her.