S/V KNAS

Last update 25-10-2015

One VEGAin Denmark

Mail to S/V KNAS

EN VEGA

V2106

KULHUS

SKIPPER

SKIPPER ER...

FOTOALBUM

LINKS

Retur til V2106 TEKNIK INDRETNING LOGBOG 2006

L/F KNAS's renovering

Så kom jeg endelig i gang med den første del af renoveringen af skivet. Jeg har skippet denne sejlsæson, dels for at vedligeholde huset, men også for at få "shinet" lidt op på KNAS. Ideen er at fjerne alt det gamle snavsede nappa, og erstatte det med liggeunderlag. Som afslutning skal der lakerede lister uden på.

Jeg er startet med, at pille al apteringen ud af forkahytten. Se her. Det er utrolig nemt at skille ad. Så skal al træværket lakeres mindst 2 gange med en god gammeldags lak.

Nu har jeg så fået lakeret al apteringen. Der er brugt 1½ liter af Hempels Classic Varnish. Jeg har også fået limet liggeunder lag på siderne af forkahytten. Det blev til 6 stk. købt i Jysk for 30,- kr. stykket. Det er godt nok grønt, men jeg håber jeg kan male det mørkegråt med noget plastikmaling af en eller anden art. Loftet har også fået en overhaling. Det er blevet malet helt hvidt med Flüggers Decksoplast glans 25. Så nu er tiden så småt kommet, hvor jeg skal til at samle det hele igen.......

Nu er forkahytten så samlet igen. Jeg mangler bare at få lakeret og monteret de nye lister. Det bliver mahognilister 70 x 7mm. Det er jo helt utrolig som det har pyntet, at alt træværket er blevet lakeret. Det er ligesom at få et helt nyt skib. Der har så gjort, at jeg nu er gået i gang med selve salonen. Her har jeg afmonteret køjer og hylder. Se her. Nu skal der så også limes liggeunderlag på siderne. Træværket er taget indendørs for at blive lakeret. Så nu er det bare at gå i gang igen.......

Vinteren 2005-2006 blev lidt strengere end forventet, så arbejdet med at renovere salonen blev forsinket en del. Men nu er renoveringen færdiggjort, og KNAS kommet i vandet. Salonen fik samme tur som forkahytten. Det vil sige, at det hele blev afmonteret og taget indendørs og slebet og lakeret. Glasfiberen blev renset for gammet lim, og så blev der limet liggeunderlag på over det hele. Her blev det til 7 stk. købt hos Jysk. I stedet for det gamle nappa over hylderne, har jeg også her skruet mahognilister på. Nu hvor det hele alligevel var adskildt, monterede jeg røde lamper under dæklisten over hylderne. Det betyder at man ved nattesejlads, kan orientere sig nede i båden, uden at blive blændet og miste sit nattesyn. Det samme blev gjort i forkahytten. Skydelågerne i pantryet er blevet lakeret hvide, i et forsøg på at bryde det lidt mørke mahogni. Jeg er selv rigtig godt tilfreds med resultatet i hele skibet. Se her. Det var en noget større opgave, end jeg i første omgang havde regnet med, men lækkert nu hvor det er overstået. Og så holder det forhåbentligt min tid ud, uden at der skal gøres mere ved det.

Bunden har i øvrigt også fået den helt store tur. I forsommeren 2005 lånte jeg havnens miljøstøv- suger. og skrabede og sleb alt det gamle bundmaling af. Helt ind til det originale primer, og så har den stået og tørret indtil foråret 2006, hvor den først fik 2 gange primer, en gang sort Hard Racing og til sidst en gang blå Mille Extra. Den gang tørring har betydet, at den nu ligger ca. 4 cm højere i vandet end den plejer.